СУПА СЪС СВИНСКО,КРИТАРАКИ И НАХУТ
В този прохладен,дъждовен ден имах нужда от топла и вкусна супичка! Спретнах си на бързо точно такава.🙂
СУПА СЪС СВИНСКО МЕСО,КРИТАРАКИ И НАХУТ
Необходими продукти:
- около 500 гр свински кости,с месце по тях
- 1 малка главичка кромид лук
- 1 скилидка чесън
- 1 к.ч критараки/арпа фиде,орзо
- 2 с.л сварен нахут
- 1 непълна с.л доматена паста
- около 1 литър костен бульон и топла вода 1:1
- сол на вкус,малко суха целина,черен пипер и пресен магданоз
- 1-2 с.л зехтин/олио
За тези,които не знаят Критараки е вид паста под формата на едри,продълговати зрънца ориз,но не е ориз,тестено изделие е.Много популярно е в Гърция(критараки),Италия и средиземноморската кухня.
Начин на приготвяне:
1.Сварявам костите на бавен огън за около 2ч.,като преди това посолявам след завиране на водата и отпенвам,за да получа бистър бульон.
2.Охлаждам костите и отделям месцето,приблизително количество около 100-150гр.
3.Запържвам настърганият лук,критаракито и нахута.Добавям доматената паста,която запържвам за кратко и наливам течността от бульон и вода.Оставям да ври около 30-40 минути или ,докато критаракито се свари.
4.Малко преди да е готова супата добавям късчетата свинско месо и подправям.Ако супата ви се стори по-гъста може да добавите още малко водичка,до желаната от вас гъстота.
Да ви е сладко! ❤
Коментари
Публикуване на коментар