Панчета с картофи на фурна
Панчетата е свинско месо от коремната част на прасето или така нареченият бекон.Доста по-мазничко е месцето,но за хора,които обичат (като моята половинка)е доста вкусничко.Тази панчета,която аз съм използвала за тази рецепта е купена маринована с(черен и червен пипер,чесън на прах,мащерка,синапено семе и т.н),но винаги можете да експериментирате с подправки по ваш избор .. Важен е начинът на приготвяне и ествествено винаги ще е вкусно щом използвате подправки според вкусът ви ..
Също така може да използвате и друго по-постничко месце вместо това ..
Продукти:
500 гр Пначета-свински бекон(този е с кожичката на прасенцето)
6-7 средни картофчета
1 голяма глава кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л доматена салца
Подправки:за картофите
Пресен копър и сол
Ако ползвате немариновано месо можете да овкусите месцето с изброените по-горе подправки или да добавите малко риган,къри,кориандър и др ..
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме картофките,лукчето и чесъна ..
След това нарязвам картофите и лукът на шайби и ги нареждам в тавичка ..
Нареждам първо картофките после лукът,нарязвам и чесънчето ..
Посолявам картофките и лукът,добавям чесъна и копъра,и поливам с доматената салца ..
След това нарязвам на късчета н
Панчетата и я нареждам най-отгоре .. Не добавям никаква мазнина,защото месото е достатъчно мазно и пуска доста мазнина ..
Заливам продуктите с около 200 мл донашен свински бульон и пека на 180°С до готовност ..
Добър Апетит !!
Ако ви харесват рецептите ми,може да оставите отдолу коментар .. Също така ако имате въпроси или идеи,които искате да видите и да реализирате може да споделите с удоволствие бих откликнала на вашите желания !!
Коментари
Публикуване на коментар