Пастет от авокадо и сирене
Опитах авокадо за първи път,когато започнах захранването на малката ми дъщеричка .. Не останах много очарована от вкусът му и не повторих до момента,в който не реших да го опитам в малко по-различна форма..
Само като си помисля колко полезни вещества съдържа няма как да не се опитам да свикна с вкусът му ..
Авокадото е плод, богат на минерали и витамини. Богат е на витамините А, С и Е. Съдържа много повече протеини отколкото другите плодове. Полезен е за сърцето и предпазва от запушване кръвоносните съдове. Има антиоксидантно действие. Спомага за изхвърлянето на токсините от организма.Също понижава и високия холестерол. Авокадото е плод, който съдържа желязо и е много подходящ за болни от анемия. Препоръчва се и като храна за бременни и деца поради голямото количество витамини, минерали и протеини.
Продукти:
1/2 авокадо
100 сирене фета
3 бр средно големи маслини "Каламата"(обезкостени)
1/4 краставица
Скилидка чесън
Копър
2с.л зехтин
Авокадото трябва да бъде добре узряло.Можете да разберете това като го натиснете лекичко узрялото авокато е мекичко на допир и като се разполови лесно се отделя от обвивката.Правя няколко разреза в меката част да се образуват кунчета и обирам с лъжица по края,така че да се отдели обвивката ..
Нарязвам сиренцето на кубчета поливам го със зехтина,риган и малко червен пипер ..
В блендер слагам авокадото и сиренето
нарязвам краставицата ситни кубченца,добавям маслините и чесъна,и блендирам докато се получи гладка,кремообразна смес ..
Този вкусен пастет може да си хапнете с препечено пълнозърнесто хлебче или както на вас ви харесва .. Аз мога да ви уверя,че вкусът му е уникален и със сигурност вече съм почитателка на авокадото .. Приготвено по този начин ни допадна доста ..
Не добавям никаква сол,понеже сиррнцето си е соленичко,въпреки че аз изплаквам малко сиренето с цел обезсоляване ..
Просто този вкус наистина си заслужава,а колко е полезно !?
Добър апетит !!
Да ви е сладко !!
Коментари
Публикуване на коментар