Пълнени патладжани с "Фета" и "Моцарела"
Това ястие надмина очакванията ми по вкус,но и приготвянето му не беше много трудоемко ..
Количеството,което направих е приблизително за два големи патладжана,но аз напълних само два и остатъка от плънката сложих в тавичката,в която пекох патладжаните .. Също така добавих и няколко розички броколи да запека за гарнитура .. Тук идва ред да споделя колко вкусни станаха, за тези които не са опитвали така приготвени броколи и същевременно са им почитатели, като мен. Съветвам ви да ги опитате ..
Ето и начина на приготвяне на тези вкусни и режимни пълнени патладжани,подходящи и за хора,които не консумират месни продукти,но пък млечните са част от тяхното меню:
Количеството,което направих е приблизително за два големи патладжана,но аз напълних само два и остатъка от плънката сложих в тавичката,в която пекох патладжаните .. Също така добавих и няколко розички броколи да запека за гарнитура .. Тук идва ред да споделя колко вкусни станаха, за тези които не са опитвали така приготвени броколи и същевременно са им почитатели, като мен. Съветвам ви да ги опитате ..
Ето и начина на приготвяне на тези вкусни и режимни пълнени патладжани,подходящи и за хора,които не консумират месни продукти,но пък млечните са част от тяхното меню:
Както споменах по-горе плънката е достатъчна за два големи патладжана,но аз използвах само един(две половинки)
Необходими продукти:
1 патладжан
1 малко морковче
1 глава кромид лук
2 ситно нарязани гъби(моите бяха предварително нарязани и извадени от фризера,когато имам в повече ги съхранявам по този начин)
1 консерва домати на кубчета
2 скилидки чесън и 2-3 стръкчета магданоз
20 гр сирене "Фета"
20 гр мини "Моцарела"
Подправки:черен и червен пипер,къри,девесил и малко кимион
И малко мазнина за задушаване на зеленчуците
Начин на приготвяне:
Измивам и подсушавам външната част на патладжана ..
След това издълбавам двете половинки леко посолявам патладжана и вътрешността му и оставям да си пуснат горчилката ако евентуално има такава ..
През това време започвам подготовката на плънката ..
Нарязвам си на ситно предварително почистените и измити чесън,лук и морков и ги слагам в загрят диган да се задушат ..
Изплаквам вътрешността(както самият патладжан) и нарязвам на ситни парченца,и ги добавям в тигана при останалите зеленчуци .. След това добавям и гъбките ..
Като се позадушат зеленчуците добавям и домати с подправките ..
Когато сокът се изпари и видимо доматите са запържени,отстранявам от котлона и в част от нея слагам ситно нарязаното(или натрошено сирене) и обърквам ..
Както споменах по-рано количество плънка може да използвате за 4 половинки и евентуално да добавите още малко сирене и моцарела за отгоре разбира се ..
Слагам в тавичка и запичам на 180°С за около 20-30 мин .. Броколите напръсках с малко зехтин и сол,добавих и остаъка от плънката в тавичката ..
Всичко беше уникално вкусно като имате напредвид,че към менюто имах и едно вкусно тараторче,салатка и пълнозърнести препечени филийки с кашкавал и шарена сол ..
Препоръчвам ви да опитате наистина .. Няма да съжалявате определено ..
Любителите на такъв тип храни ще останат доста доволни ..
Ако ви харесват рецептите ми и искате да продължавам да ви радвам с различни и нови идеи,незабравайте да споделяте и очаквам вашите коментари .. Нека стигнат до повече хора !!
Да ви е сладко !! ❤❤❤
Коментари
Публикуване на коментар