Пълнени чушки с булгур
От доста време не съм публикувала,но ето,че и този момент дойде,в който да отделя мъничко време на любимата си група и кулинарен блог.
Днес ще ви споделя една много вкусна рецепта,която не очаквах да има толкова положителен резултат,но се получи страшно вкусно .. Поне за мен беше така!
500 гр чушки "Долма"
1 ч.ч среден булгур
1 гл.кромид лук
2 стръка зелен лук
1 морков
2 скилидки чесън
3-4 с.л пасирани домати
2-3 с.л олио
Няколко стръкчета магданоз
Подправки:сол,черен пипер,майорана и къри
Приготвяне:
Първо измиваме добре булгура и го оставяме да се накисне за 30мин.През това време почиствам и измивам чушките като запазвам дръжките им.Блендирам всички изброени зеленчуци и ги запържвам за кратко в тиган с малко мазнина,след това добавям булгура и пасираните домати.Готвя още 5 мин и добавям подправките.Отстранявам тигана от котлона и пълня чушките с малка лъжичка.Слагам дръжките в чушките,нареждам ги в малка тавичка,наливам вода около 1-2 пръстта в зависимост от дълбочината на тавичката и пека на 180°С за 40 мин,като ги обръщам периодично.
Да ви е сладко ! ❤
Коментари
Публикуване на коментар