Турски бюрек на тиган

От доста време исках да пробвам точно по този начин приготвен турски бюрек,с одрински кори и изпечен на тиган.
Ето ви и моят начин на приготвяне ..


Необходими продукти:
1п.одрински кори
Около 200 гр сирене
3 с.л масло 

Начин на приготвяне:

Да уточня,че аз не използвах цялото количество кори,защото тигана който ползвах беше по-малък,а и не само заради това придържах се към по-малко количество за приготвяне .. 

Намазвам с част от маслото ,тиган с незалепващо дъно.Слагам една кора по дължина в тигана като оставям краищата й извън тигана и притискам вътрешността да залепне.Намазвам с масло кората и слагам следваща кора по същият начин напречно на тази или кръстосано,като краищата остават отново отвън.Намазвам и следващата кора с масло и натрошавам 1/3 от сиренето,след това върху него накъсвам една кора като разпределям частите й равномерно,за да покрият сиренето .. Така процедирам с останалата част продукти ,като накрая завивам полученият бюрек със страничните краища,които оставихме в началото.Бюрека пека на ниска степен до зачервяване.След това с помоща на капак обръщам бюрека и го връщам в тигана за доизпичане и на другата страна.Готовият бюрек завивам с чиста кърпа за 10-на минути.




Надявам се да съм обяснила добре и най-вече да сте ме разбрали както трябва.


Да ви е сладко ! ❤









Коментари