Свински панирани хапки с млечен-къри сос
По принцип трябваше шницели да правя,но да си призная не ми се начукваха филетата и за това реших да ги направя на хапки ..
А и по този начин свински хапки не бях правила,винаги съм правила пилешки панирани хапки и си викам щом шницелите стават вкусни защо да не опитаме и на хапки .. По-скоро на лентички нарязах месото,за да съм сигурна,че ще се изпече добре и няма да остане сурово отвътре ..
ПРОДУКТИ:
Около 700-800 гр свинско бон филе
За маринатата:
Черен пипер,къри,индийско орехче,риган,девесил и малко кимион.
1/2 лук,2 скилидки чесън,малко зехтин,сол(пожелание соев сос)аз вече го избягвам,защото все още не съм открила без захар,но ако вие го използвате може да добавите ще придаде още по-богат вкус и аромат.
За панировката:
2-3 яйца
Брашно
Галета
За соса:
250гр цедено кисело мляко
1с.л къри сос(ако нямате такъв добавете 1ч.л къри)
2с.л горчица(леко пикантна)
1с.л зехтин
Чесън на прах,бял пипер,сух магданоз,пресен копър,сол и няколко капки пресен лимон
Начин на приготвяне:
Количеството месо,което приготвих беше повече от описаното,защото си заделих част от маринованото месо за мен за утрешният ми протеинен обяд,в който ще си изпека месцето на грил тиган ..
Измивам месото и го подсушавам,нарязвам месото на ивички с дебелина около 2-3 см.
В подходящ слагам нарязаното месо,поръсвам с изброените подправки,нарязвам на ситно чесъна(може да го пресовате),нарязвам лукът на ивички(може да го настържете),но аз предпочетох да е по-едро,за да се отстрани по-лесно при панирането..
Омесвам хубаво месото покривам го и го слагам в хладилника за една нощ .. При мен предстоя беше повече от 12ч. Колкото по-дълго време стои в марината,толкова по-добре .. Поема хубаво от подправките.
На другият ден започва процедурата по панирането.Тук е момента да споделя,че точно количество брашно и галета не тегля никога,защото всеки път поема различно.Затова моят съвет е да си изспивате по-малко и ако не ви е достатъчно да си добавяте.С яйцата също така процедирам първо разбивам 2 и ако евентуално не ми стигне добавям още едно,просто за да не се изхвърлят продуктите след това.
Овалвам хапките първо в брашно,след това в яйце и накрая овалваме добре в галета,като леко притискаме,за да полепне добре.Да знаете,че доста галета поема яйцето ..
Оформените хапки,пържа в загрято олио до златиста коричка.
Изпържените хапки изваждам в/у кухненска хартия.
Сосчето качвам последно,но го приготвих няколко часа преди хапките,за да постои в хладилника и да поеме подправките..
Готовите хапки гарнирах със сосче и лимон .. Голяма вкусотия .. Само за ценители .. Аз неможах да ги пробвам,но на близките ми страшно много им харесаха ..
Да ви е сладко !!
Коментари
Публикуване на коментар