МАСЛЕНИ СЛАДКИ С КОНФИТЮР
В рамките на два дни ,два пъти ги правих тези сладки,а на третия се задучих:
-Как и защо все още не съм качила рецептата в блога?!Хубавите и сполучливи рецепти трябва да се споделят.
За това днес ще ви споделя рецептата,макар и да не е моя авторска,за да ги опитате и вие.Сигурна съм,че няма да съжалявате.Просто се те топят в устата.Подходящи са за всякакви поводи,както за делник с кафенцето и за почерпка.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За тестото:
-125 гр меко масло
-1 жълтък
-1 пакетче ванилова захар
-2-3с.л пудра захар
-180 гр брашно
За овалване:
-смлени ядки/лешници,бадеми,орехи
Аз,дори с втората партида експериментирах, с кокосови стърготини и с по-едро смлени бадеми.Кокосовите ми харесаха най-много,защото обичам аромата им.
За пълнежа:
-2с.л конфитюр от ягоди/ или с какъвто разполагате
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1.От изброените продукти замесваме меко тесто.
2.Правим топчета с тегло от 25 гр,всяко топче овалваме в ядковата смес.
3.Поставяме в тава ,покрита с леко намазнена хартия за печене.
4.С заоблена дръжка,аз използвах на нож,вие може да използвате на нещо друго,правим дупка по стредата до дъно.
5.Печем в загрята фурна на 180°С за 15 минути.Следете да не се зачервяват много,нека останат бели,така са оче по-топящи се в устата.
6.Загрейте конфитюра на котлона или в микровълновата за кратко,докато стане течно.С малка лъжичка или спринцовка за сироп,напълнете сладките.
Да ви е сладко! ❤
Коментари
Публикуване на коментар