МАСЛЕНИ СЛАДКИ С КОНФИТЮР

 




В рамките на два дни ,два пъти ги правих тези сладки,а на третия се задучих:

-Как и защо все още не съм качила рецептата в блога?!Хубавите и сполучливи рецепти трябва да се споделят.

За това днес ще ви споделя рецептата,макар и да не е моя авторска,за да ги опитате и вие.Сигурна съм,че няма да съжалявате.Просто се те топят в устата.Подходящи са за всякакви поводи,както за делник с кафенцето и за почерпка.




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За тестото:

-125 гр меко масло

-1 жълтък

-1 пакетче ванилова захар

-2-3с.л пудра захар

-180 гр брашно

За овалване:

-смлени ядки/лешници,бадеми,орехи

Аз,дори с втората партида експериментирах, с кокосови стърготини и с по-едро смлени бадеми.Кокосовите ми харесаха най-много,защото обичам аромата им.

За пълнежа:

-2с.л конфитюр от ягоди/ или с какъвто разполагате


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1.От изброените продукти замесваме меко тесто.

2.Правим топчета с тегло от 25 гр,всяко топче овалваме в ядковата смес.

3.Поставяме в тава ,покрита с леко намазнена хартия за печене.

4.С заоблена дръжка,аз използвах на нож,вие може да използвате на нещо друго,правим дупка по стредата до дъно.

5.Печем в загрята фурна на 180°С за 15 минути.Следете да не се зачервяват много,нека останат бели,така са оче по-топящи се в устата.

6.Загрейте конфитюра на котлона или в микровълновата за кратко,докато стане течно.С малка лъжичка или спринцовка за сироп,напълнете сладките.


Да ви е сладко! ❤










Рецептата взех от блога на Ваня Джорджевич!

За повече рецепти можете да се присъедините към кулинарната ни групичка във Facebook-


Коментари

Популярни публикации от този блог

Панчета с картофи на фурна

Сиропиран какаов сладкиш

СВИНСКИ РЕБЪРЦА С ОРИЗ НА ФУРНА