ТОРТИЛА СЪС СЛАДКО-КИСЕЛО ПУЕШКО ФИЛЕ
Здравейте,приятели!
Днес ще ви споделя нещо много вкусно,нещо,което за първи път приготвям и опитвам по този начин,и със сигурност няма да е за последен.Може би някои от вас вече са опитвали безброй пъти,но най-вероятно има и такива,които все още не са.За това не се колебайте да опитате,най-вкусната тортила,приготвена с много любов.Вкусно и здравословно,няма по-хубаво от домашно приготвената храна.А с плънката можете да експериментирате до безкрай.
В следващите редове ще напиша как приготавих тази вкусна:
ТОРТИЛА СЪС СЛАДКО-КИСЕЛО ПУЕШКО ФИЛЕ с леко пикантен привкус.
-4 бр царевични тортили
За плънката:
- 400 гр пуешко филе
-свежи зеленчуци/рукола,домат и червена пиперка
-хрупкав,пържен лук/купешки
За млечният сос:
-3-4 с.л к.мляко
-1 с.л кетчуп с къри
-чесън на прах
-пушен,червен пипер
-бял пипер
За маринатата на пуешкото филе:
-1 с.л чили сос
-1 с.л зехтин
-риган,черен пипер,пушен,червен пипер и индийско орехче,което сложих по погрешка,но пък направи пуешкото с още по приятен,ориенталски вкус
-сок от 1/2 лимон
-сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1.Измиваме филенцето и го нарязваме на ивици.Овкусяваме го добре с изброените съставки и го оставяме за кратко.
2.В загрят и леко намазнен тиган запържваме месото.Изваждаме го в чиния.
3.В същият тиган затоплям тортилата.
4.Слагаме плънката,като намазваме със соса,слагаме домат нарязан на колелца,предварително измитата рукола,пуешко филе,още малко сос(пожелание),поръсваме с пърженият лук и завършваме с нарязаната на колелца паприка.
5.Прегъваме навътре двата странични краища и завиваме на руло.Забучваме клечки за зъби,за повече стабилност и нарязваме.
Да ви е сладко! ❤
За повече рецепти можете да се присъедините към кулинарната ни групичка във Facebook-
Коментари
Публикуване на коментар