ПАСТА С ПИЛЕШКО МЕСО И ПУШЕНА ШУНКА
ПАСТА С ПИЛЕШКО МЕСО И ПУШЕНА ШУНКА
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 250 гр немска паста Фифли (Pfiffli)/или друг вид по ваш избор
- 150-200 гр пилешко месо от бут
- 50 гр немска,пушена шунка(гроска шунка)/може да замените с пушен бекон или прошуто
- ½ глава кромид лук
- 1 слилидка чесън
- 2-3 с.л зехтин
- сол на вкус
За соса:
- 3 жълтъка
- 50 мл пр.мляко/или сметана(предпочитам прясно мляко,защото не е толкова тежко)
- 1 с.л настърган пармезан
- черен пипер и сух босилек
Още: допълнително малко зехтин и сол при варенето на пастата.Също така пармезан за поръсване при сервиране.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1.Запържвам ситно нарязаният лук,пресована скилидка чесън,месото и шунката на късчета.
2.Сварявам пастата във вряща,подсолена вода с малко зехтин/олио за 9-10 минути.
3.Разбивам продуктите за соса,като добавям около ½ черпаче от водата,в която съм варила пастата.
4.Смесвам отцедената паста с месото и шунката,заливам със соса,разбърквам добре,готвя още 2-3 минути и свалям от котлона,като поръсвам с още пармезан.
5.Пожелание може да оставите малко от запърженото месо и шунка за украса и да поръсите с още малко пармезан.
Да ви е сладко!❤
Коментари
Публикуване на коментар