ПАСТА С ПИЛЕШКО МЕСО И ПУШЕНА ШУНКА

 


ПАСТА С ПИЛЕШКО МЕСО И ПУШЕНА ШУНКА


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 250 гр немска паста Фифли (Pfiffli)/или друг вид по ваш избор

- 150-200 гр пилешко месо от бут

- 50 гр немска,пушена шунка(гроска шунка)/може да замените с пушен бекон или прошуто

- ½ глава кромид лук

- 1 слилидка чесън

- 2-3 с.л зехтин

- сол на вкус

За соса:

- 3 жълтъка

- 50 мл пр.мляко/или сметана(предпочитам прясно мляко,защото не е толкова тежко)

- 1 с.л настърган пармезан

- черен пипер и сух босилек

Още: допълнително малко зехтин и сол при варенето на пастата.Също така пармезан за поръсване при сервиране.


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1.Запържвам ситно нарязаният лук,пресована скилидка чесън,месото и шунката на късчета.

2.Сварявам пастата във вряща,подсолена вода с малко зехтин/олио за 9-10 минути.

3.Разбивам продуктите за соса,като добавям около ½ черпаче от водата,в която съм варила пастата.

4.Смесвам отцедената паста с месото и шунката,заливам със соса,разбърквам добре,готвя още 2-3 минути и свалям от котлона,като поръсвам с още пармезан.

5.Пожелание може да оставите малко от запърженото месо и шунка за украса и да поръсите с още малко пармезан.

Да ви е сладко!❤







Коментари

Популярни публикации от този блог

Панчета с картофи на фурна

Сиропиран какаов сладкиш

СВИНСКИ РЕБЪРЦА С ОРИЗ НА ФУРНА