ДРУСАНА ЯХНИЯ С ПИЛЕ И КАРТОФИ
Здравейте,мили читатели!
Днес ви споделям едно,много вкусно и бързо ястие.Името на ястието дойде с приготвянето му.А имено раздрусването на съда,в който го готвих.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-2 бр пилешки бутчета
-2 бр средно,големи картофи
-1 малка тиквичка
-1 голям морков/или 2 по-малки
-2 бр чушки "Сиврия"
-1ч.ч вода
-3-4с.л зехтин/олио
-сол на вкус,чесън на прах,черен и червен пипер,малко сух босилек и риган
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1.Измивам добре бутчетата и ги подсушавам с кухненска хартия.През това време загрявам зехтина.
2.Пържа бутчетата под капак от двете страни.
3.Почиствам,измивам и нарязвам зеленчуците по на едро.
4.Слагам последователно зеленчуците от по-твърди към по-меки.Като за начало картофите и морковите.Захлюпвам с капака и раздрусвам тенджерата няколко пъти.
5.Добавям тиквичката и целите чушки.Подправям,раздрусвам още веднъж и наливам водичката.
6.Намалям котлона,оставям да се вари около 5-6 минутки,изваждам зеленчуците в малка керамична тавичка и оставям бутчетата за още 5 минутки.
7.След това запичам всичко заедно за около 20-25 минутки на 180°С.
Да ви е сладко! ❤
Коментари
Публикуване на коментар