ДРУСАНА ЯХНИЯ С ПИЛЕ И КАРТОФИ

 



Здравейте,мили читатели!

Днес ви споделям едно,много вкусно и бързо ястие.Името на ястието дойде с приготвянето му.А имено раздрусването на съда,в който го готвих.


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

-2 бр пилешки бутчета

-2 бр средно,големи картофи

-1 малка тиквичка

-1 голям морков/или 2 по-малки

-2 бр чушки "Сиврия"

-1ч.ч вода

-3-4с.л зехтин/олио

-сол на вкус,чесън на прах,черен и червен пипер,малко сух босилек и риган


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1.Измивам добре бутчетата и ги подсушавам с кухненска хартия.През това време загрявам зехтина.

2.Пържа бутчетата под капак от двете страни.

3.Почиствам,измивам и нарязвам зеленчуците по на едро.

4.Слагам последователно зеленчуците от по-твърди към по-меки.Като за начало картофите и морковите.Захлюпвам с капака и раздрусвам тенджерата няколко пъти.

5.Добавям тиквичката и целите чушки.Подправям,раздрусвам още веднъж и наливам водичката.

6.Намалям котлона,оставям да се вари около 5-6 минутки,изваждам зеленчуците в малка керамична тавичка и оставям бутчетата за още 5 минутки.

7.След това запичам всичко заедно за около 20-25 минутки на 180°С.


Да ви е сладко! ❤






За повече рецепти можете да се присъедините към кулинарната ни групичка във Facebook-



Коментари

Популярни публикации от този блог

Панчета с картофи на фурна

Сиропиран какаов сладкиш

СВИНСКИ РЕБЪРЦА С ОРИЗ НА ФУРНА