ГЪБЕНА СУПА С КАФЯВИ ПЕЧУРКИ И СМЕТАНА
Здравейте,кулинарни приятели!
Честит празник на всички именици!Бъдете здрави,силни и вярващи! Казват,че от Димитровден започва зимата.Съвсем случайно планирата от мен супа за днес съвпада много добре с мрачното и дъждовно време.
ГЪБЕНА СУПА С КАФЯВИ ПЕЧУРКИ И СМЕТАНА🥣
ПРОДУКТИ:
✅200гр кафяви печурки
✅2-3 стръка пресен лук
✅скилидка чесън
✅50гр краве масло+1с.л зехтин/олио
✅2с.л брашно от лимец
✅250мл растителна сметана-7% масленост
✅сол на вкус
✅стрък целина
✅2-3 стръкчета магданоз
✅2-3 стръкчета киселец/култивиран
✅½ч.л бял пипер
✅2ч.ч вода
ПРИГОТВЯНЕ:
1.Измивам гъбите и ги оставям да се отцедят или ги подсушавам с хартия.
2.През това време си приготвям останалите продукти.
3.В маслото и зехтин запържвам ситно нарязаният лук,гъбите на филийки и след това на две,и скилидката чесън.
4.Добавям брашното към гъбките и лука и бъркам,докато се позапържи брашното.След това добавям водата и бъркам по-енергично,за да се разтвори хубаво.Оставям да покъкри 10-15 минути.
5.Прибавям свежите подправки и сметаната,готвя 3-5 минути,подправям със сол и бял пипер,и сме готови да се насладим на вкусната супичка в този мрачен и дъждовен ден.
Страхотна е ,точно,каквато си я представях наситена,приятна на вкус,завладяваща и приказна.🍂🍄🌿🍂
Да ви е сладко! ❤
Приятна,позитивна и успешна,нова седмица!
К.А 🍀🦋❤

Коментари
Публикуване на коментар