КЪДРАВИ БАНИЧКИ С ТИКВА,ОРЕХИ И КАФЯВА ЗАХАР






КЪДРАВИ БАНИЧКИ С ТИКВА,ОРЕХИ И КАФЯВА ЗАХАР

Искам да ви споделя,че комбинацията тиква,канела и кафява захар е много,много добра,но ако не разполагате с нея,не се притеснявайте цял живот не сме яли кафява захар и с бяла ще стане много вкусно.

ПРОДУКТИ: За йенска тавичка 20×34 см

✅10бр фини точени кори 
✅около 1кг килограм настъргана тиква
✅100 гр орехи
✅около 100 гр кафява захар
✅около 100 гр ситен грис
✅60-70гр масло
✅½ч.л канела

Заливка:
✅½ч.ч пр.мляко

✅пожелание пудра захар за поръсване

ПРИГОТВЯНЕ:

1.Почиствам и настъргвам тиквата,омесвам я с канелата и малко захар.
2.Начуквам орехите или ги смилам,но не много ситно,да се усещат по-едри парченца.
3.Разтапям маслото и започвям сглобяването на баничките.
4.Върху два листа напръсквам с разтопеното масло,поръсвам с тиква,орехи,захар и грис.Гриса служи,за да поеме течността от тиквата.
5.След това с помоща на тънък шиш или  точилка,навиваме корите откъм късата част на руло.Набираме внимателно рулото към средата и нареждаме в намазнената тавичка.Така процедираме с останалите кори.Получиха се общо 5 рула,от които едното разделих на две,за да се събере в тавичката.Намзвам рулата с масло,поръсих и с остатъка от орехчетата отгоре.Разрязвам на малки банички и пека на 170-180° за 30 минути.Готовите банички заливам с прясно мляко.Оставям да се охлади и при сервиране поръсвам с пудра захар.

Да ви е сладко! ❤







 








Коментари

Популярни публикации от този блог

Панчета с картофи на фурна

СВИНСКИ РЕБЪРЦА С ОРИЗ НА ФУРНА

Сиропиран какаов сладкиш