КЪДРАВИ БАНИЧКИ С ТИКВА,ОРЕХИ И КАФЯВА ЗАХАР
КЪДРАВИ БАНИЧКИ С ТИКВА,ОРЕХИ И КАФЯВА ЗАХАР
Искам да ви споделя,че комбинацията тиква,канела и кафява захар е много,много добра,но ако не разполагате с нея,не се притеснявайте цял живот не сме яли кафява захар и с бяла ще стане много вкусно.
ПРОДУКТИ: За йенска тавичка 20×34 см
✅10бр фини точени кори
✅около 1кг килограм настъргана тиква
✅100 гр орехи
✅около 100 гр кафява захар
✅около 100 гр ситен грис
✅60-70гр масло
✅½ч.л канела
Заливка:
✅½ч.ч пр.мляко
✅пожелание пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
1.Почиствам и настъргвам тиквата,омесвам я с канелата и малко захар.
2.Начуквам орехите или ги смилам,но не много ситно,да се усещат по-едри парченца.
3.Разтапям маслото и започвям сглобяването на баничките.
4.Върху два листа напръсквам с разтопеното масло,поръсвам с тиква,орехи,захар и грис.Гриса служи,за да поеме течността от тиквата.
5.След това с помоща на тънък шиш или точилка,навиваме корите откъм късата част на руло.Набираме внимателно рулото към средата и нареждаме в намазнената тавичка.Така процедираме с останалите кори.Получиха се общо 5 рула,от които едното разделих на две,за да се събере в тавичката.Намзвам рулата с масло,поръсих и с остатъка от орехчетата отгоре.Разрязвам на малки банички и пека на 170-180° за 30 минути.Готовите банички заливам с прясно мляко.Оставям да се охлади и при сервиране поръсвам с пудра захар.
Да ви е сладко! ❤











Коментари
Публикуване на коментар