РУЛО "СТЕФАНИ"
Здравейте,кулинари!
Днешният обяд беше наистина много вкусен,всички останаха доволни и впечатлени.
РУЛО "СТЕФАНИ" с вкусни,печени картофки
Необходими продукти:
- 1 кг кайма/смес
За каймата:
- 1 глава кромид лук
- 2-3 стръкчета магданоз
- 2 сурови яйца
- 2-3 с.л галета
- малко сол
- щипка чубрица
- щипка джоджен
- кимион
- чесън на прах
- едросмлян,черен пипер
- щипка риган
- 1 с.л зехтин
- 1 с.л соев сос
За плънката:
- 4 сварени яйца
- 2-3 кисели краставички
- морков не слагам,защото не го обичат вкъщи,но вие можете да сварите един морков и да го нарежете на ивички
За поръсване:
- настърган кашкавал пожелание
За картофките:
1кг почистени и нарязани картофи ги овкусявам със зехтин,малко соев сос,малко сол,черен и червен пипер,чесън на прах,риган и копър.Омесвам ги добре и ги нарежда в тавичката около рулото.Образувалата се течност разпределям върху картофките и намазвам леко рулото.Останалите ми к.краставички нарязах на кубченца и добавих към картофките,те придадоха още по-приятен вкус.
Начин на приготвяне:
1.Смесвам каймата ъс ситно нарязаният или рендосан кромид и ситно нарязан магданоз.Добавям яйцата,галетата,зехтина,соевият сос и всички изброени подправки.Меся сместа около 15-20 минути,докато се омеси всичко.Ако много лепи по ръцете,навлажнете ги леко със студена вода.Сместа оставям за една нощ в хладилника.
2.На следващият ден сварявам и обелвам яйчицата,краставичките нарязвам на ивички.
3.Върху навлажнена хартия за печене разстилам каймата да се получи правоъгълен блат с около 1 пръст дебелина .Нареждам яйцата и краставичките и с помоща на хартията завивам на руло и поставям в тавичка заедно с картофките,както съм описала по-горе.
4.Покривам с ал.фолио и пека на 180° за 60 минути.След това махам фолиото,поръсвам рулото с кашвал и връщам обратно,докато се получи приятен,златист загар.
За разкош една гръцка салата,все пак нагостих гърци с българското руло,трябваше да има и нещо гръцко в менюто.
Да ви е сладко! ❤
Коментари
Публикуване на коментар