МЛЕЧНО-ОРИЗОВА СУПА
Пак съм тук...🤩
Искам да ви споделя една много вкусна и икономична супичка.Първо погледнато напред в бъдещето,може би ни очакват трудни времена.Надяваме се да не е така,но все пак човек винаги трябва да има едно на ум и винаги да бъде подготвен по един или друг начин.Всъщност идеята ни е далеч по-различна и не мисля да ви отегчавам даже напротив,искам да ви заредя с повече настроение,позитивизъм и да ви стопля с тази супичка,ако при вас е хладно.Днес тук е слънчево и топло,но по желание и идея на моят мъж сготвих тази доста сполучлива супа.Изглежда, толкова проста и обикновена,а е толкова вкусна.Може би,защото я сготвих с много любов...
И така да ви споделя всъщност нашата идея.Тя е да се храним възможно най-здравословно и да намалим месото,колкото може повече,най-вече свинското,а то преобладава в днешно време.Е, тази супа не е кой знае колко здравословна,но мъжът ми е много капризен и за това си пожела точно такава супа-оризова...Без много екстри в нея.И понеже едва го навих,ще изпълнявам желания...
Тази супа е много подходяща,когато нямаме много продукти,а ни се хапва нещо така вкусно,топличко,придаващо ни уют.
МЛЕЧНО-ОРИЗОВА СУПА🥣
✅1ч.ч млечен ориз/едрозърнест
✅5-6 ч.ч вода/според гъстотата,която харесвате
✅1 глава кромид лук
✅2 скилидки чесън
✅4-5 зрънца бахар
✅едросмлян черен пипер
✅5-6 с.л зехтин
✅½ч.л джинджифил
✅½ч.л къри
✅1ч.л сух,пилешки бульон(био)
✅3-4 стръкчета магданоз
✅кубче масло/10-15 гр
✅1ч.ч прясно мляко
✅1 яйце
✅сок от ½ лимон
✅пожелание натрошено сиренце-около 50-60 гр
За запръжката:
✅2с.л зехтин/олио,масло с каквото разполагате
✅щипка джоджен
✅щипка чубрица
Начин на приготвяне:
1.Измивам хубаво ориза и го оставям да се накисне в студена вода за около 30минути.
2.Следваща стъпка зависи от вас ако искате можете да запържите настърганият лук,чесън и ориза в мазнината.А другият вариант е да сложите всичко заедно да се вари.Моят вариант е вторият.
3.Сложих да се вари ориза и малко преди да заври добавих лука,чесъна и зехтин.Когато ориза е полуготов слагам бахара,целите стръкчета магданоз,за да не плуват след това из супата,само за вкус ги добавих.Подправям и оставям да се довари.Накрая разреждам с млякото,добавям маслото и правя застройка с яйце и лимон.Аз сложих и малко натрошено сиренце в супата,а може и в купичката да си натрошите.Запръжката е само за мен.Тя не е задължителна,но придава много приятен и завършен вид на супата.🥰🥰
Да ви е сладко!❤
Нека тази супа ви топли до следващата ни среща.Приятен следобед!
К.А 🍀🦋❤
Коментари
Публикуване на коментар