Вегетарианска запеканка с гъби и патладжан
Един добър вариант за тези,които не консумират месо или за тези,които искат да разнообразят менюто си.Нещо различно и вкусно.
Разядка с мариновани "Камби",цедено мляко и маслини.
2 камби от буркан
200 гр цедено мляко
1 скилидка чесън
4-5 маслинки
Стръкче босилек
Сол и зехтин
Всичко това го смилам в блендер,овкусявам и смесвам с цеденото мляко.Супер бърза и вкусна разядка.
Понеже вкъщи консумирам само аз подобни ястия,използвам по-малко продукти,но вие може да си ги удвоите ако искате да приготвите за цялото семейство,тъй като количеството продукти е за около 2 порции.
Необходими продукти:
1 патладжан
1 морков
2 стръка зелен лук
Около 300 гр-бели печурки
2 с.л нарязани доматки от консерва със сокчето
1 скилидка чесън
1 пресен домат
50гр сирене"Фета"
20гр кашкавал "Гауда"
Подправки:черен пипер,паприка,къри и майорана
Докато си пиех сутрешното кафенце измих патладжана,нарязах го на филийки по дължина,тъничко,посолих и оставих за няколко минути.През това време измих гъбите(гъбите не се мият по принцип),но аз немога да си представя да не ги измия.Оставих ги да се отцедят.След това подсушавам с хартия патдлажана и гъбите.В малко мазнина запържвам/запичам патладжана,изваждам върху кухн.хартия и слагам гъбките в същия тиган нарязани на филийки и наливам отново малко мазнина.Когато гъбките променят цвета си добавям лука,моркова и чесъна.Пържа и бъркам периодично,за да се сготвят равномерно,добавям доматите и подправките.
В тавичка за кекс(продълговата) слагам на дъното патдладжан,както и по стените на формата.Слагам плънката(сместта),притискам с шпатула да слегне навсякъде,като страничните крайчета ги прилепих към плънката,все едно да я запечата отгоре,понеже не ми стигна патдлажана за още един пласт.Нарязах доматчета на колелца и сложих отгоре.Включих фурната на 200° само на горен реотан.Запекох доматите и добавих сиренцето,и кашкавала.Пекох до приятен загар.
Запеканката поднесох с разядка.
2 камби от буркан
200 гр цедено мляко
1 скилидка чесън
4-5 маслинки
Стръкче босилек
Сол и зехтин
Всичко това го смилам в блендер,овкусявам и смесвам с цеденото мляко.Супер бърза и вкусна разядка.
Да ви е сладко ! 🙂❤
Ако искате да следите повече интересни рецепти,може да се присъедните към кулнарната ни групичка във Facebook-
"От нашата кухня с любов❤".
Коментари
Публикуване на коментар