Пилешко руло

Като чуете руло,сигурно си представяте нещо трудоемко,а всъщност е супер лесно и бързо.Едиственото нещо,което бави процеса е това,че се мариноват от вечерта пържолките,но това не е задължително,а препоръчетлно за добър вкус на месото.




Необходими продукти:

•4 бр големи,пилешки пържоли от бут

За плънката:
•колбас по избор бекон/шунка/салам и кашквал 

За маринатата:
• сол
• соев сос
• пилешка пикантина
•къри
•черен и червен пипер
•чесън на прах
•риган
•зехтин

Омесвам пържолките с всички подправки по малко от всяка и оставям да пренощуват в хладилника.На другият ден върху лист алуминиево фолио поставям хартия за печене върху,които да наложа пържолките,за да не залепне кожичката на фолиото и да не е в пряк допир с него.


Налагам пържолките върху хартията,така че да се получи лист/блат.


По дължина слагам бекон,


след това салам/шунка


и настърган кашкавал.


С помоща на хартията навивам на руло,


след това увивам с хартията


и фолиото.


Пекох на 180° за час и двасесет минути.След това отвих рулото 


и пекох до златисто.


Готовото и леко изстинало руло нарязвам на рулца.


Сервирах със свежа салата.


Ако искате да следите повече интересни рецепти може да се присъедините към кулинарната ни група във Facebook, "От нашата кухня с любов❤".


Да ви е сладко ! 





Коментари

Популярни публикации от този блог

Панчета с картофи на фурна

Сиропиран какаов сладкиш

Пълнени чушки с булгур