Пилешко руло
Като чуете руло,сигурно си представяте нещо трудоемко,а всъщност е супер лесно и бързо.Едиственото нещо,което бави процеса е това,че се мариноват от вечерта пържолките,но това не е задължително,а препоръчетлно за добър вкус на месото.
Необходими продукти:
•4 бр големи,пилешки пържоли от бут
За плънката:
•колбас по избор бекон/шунка/салам и кашквал
За маринатата:
• сол
• соев сос
• пилешка пикантина
•къри
•черен и червен пипер
•чесън на прах
•риган
•зехтин
Омесвам пържолките с всички подправки по малко от всяка и оставям да пренощуват в хладилника.На другият ден върху лист алуминиево фолио поставям хартия за печене върху,които да наложа пържолките,за да не залепне кожичката на фолиото и да не е в пряк допир с него.
Налагам пържолките върху хартията,така че да се получи лист/блат.
По дължина слагам бекон,
след това салам/шунка
и настърган кашкавал.
С помоща на хартията навивам на руло,
след това увивам с хартията
и фолиото.
Пекох на 180° за час и двасесет минути.След това отвих рулото
и пекох до златисто.
Готовото и леко изстинало руло нарязвам на рулца.
Сервирах със свежа салата.
Ако искате да следите повече интересни рецепти може да се присъедините към кулинарната ни група във Facebook, "От нашата кухня с любов❤".
Да ви е сладко !
Коментари
Публикуване на коментар