Свинска кавърма с гъби
Всичко българско и родно любя,тача и милея! 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Така започна днешният пост в кулинараната ми група "От нашата кухня с любов❤" начело с тази вкусна,българска гозба.
Обичам вкусната храна,признавам си,така както обичам да я приготвям,много обичам и да я хапвам.Чревоугодник съм си по природа и това няма как да остане не забелязано.
Наистина съм почитател на вкусната храна без значение каква е тя стига да е вкусно приготвена.Разбира се,че най-любима си ми е родната кухня и тогава всички останали.
Днес ви споделям рецепта за нещо наистина вкусно и българско.
Свинска кавърма с гъби
Необходими продукти:
600-700 гр свинско месо
2 големи глави кромид лук
2 стръка зелен лук
3 средно големи моркова
2 малки зелени пиперки
1 малко бурканче мариновани печурки(ако разполагате с пресни използвайте тях,в случая при мен липсваха,но пък винаги съм запасена с мариновани)
3 скилидки чесън
Магаданоз(повечко)
1/2 ч.ч доматена салца
Вода около 1л
Подправки:сол на вкус,чубрица,риган,черен и червен пипер,майорана
Начин на приготвяне:
В загрято олио (около 5-6 с.л) пържа нарязаното на хапки свински месо до зачервяване.Изваждам го в друг съд и в същата мазнина запържвам първо гъбите и чесъна нарязан на четвъртинки,след това лука нарязан на полумесеци,моркова на кръгчета,пиперката на дълги по дебели ивици и накрая добавям предварително запърженото месо.Пържа докато поомекнат зеленчуците и добавям подправките.Бъркам няколко пъти и добавям доматената салаца,и водата.Оставям за около 20-тина минути да покъкри под капак добавям една част от магданоза докато готвя гозбата,за да поеме аромата на магданоза,а другата част поръсвам накрая,за да се запази свежият му аромат.
Нищо сложно само малко време трябва да отделим,за да приготвим тази вкусна гозбичка.Липсваше само едно топло,домашно хлебче да си топкам,но си обещавам следващият път и него ще приготвя заедно с тази вкусотия.
Да ви е сладко !
Коментари
Публикуване на коментар