Домашни кроасани с "Нутела"

Вкусни,домашни кроасани с "Нутела",като от пекарна.С рецептата се сдобих от моята майка,още щом опитах тези кроасани буквално се влюбих.Наистина са много вкусни...


Продукти:

•200 мл топла вода
•200 мл топло мляко
•1/3 ч.л сол
•100 гр захар+1ч.л за активиране на маята
•10 гр суха мая или 1/2 жива мая
•2 с.л растителна мазнина
•2 яйца(1 жълтък за намазване на кроасаните)
•750-800 гр брашно+малко за поръсване при разточване
•280гр меко масло
•500 гр течен шоколад нутела



Начин на приготвяне:

Смесете водата,млякото,1ч.л захар,маята и малко брашно.Покрийте купата с кърпа и оставете за 15мин.да се активира маята.След това добавете яйцата,солта,захарта,растителната мазнина и брашното.Омесете разтегливо тесто и оставете за 2часа да втаса.След като тестото втаса разделете на 10 части и от всяка част разточете лист с дебелина около 3 мм.Намажете всеки лист с меко масло и ги наредете един върху друг.Разточете на голям кръг с дебелина около 6мм.Разрежете приблизително 24-25 равни части,върху всяка част на широкият край сложете около 1ч.л нутела.Сгънете крайщата на вътре и навийте на руло.Сложете кроасаните в/у хартия за печене,намжете с жълтък и печете на 180С° за около 25-30 мин.Готовите кроасани поръсете с пудра захар пожелание.



Най-вкусните домашни кроасани,които съм опитвала.Пробвайте няма да сгрешите.Добър апетит! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Панчета с картофи на фурна

Сиропиран какаов сладкиш

Пълнени чушки с булгур