Панирана риба "Хек" с картофена салата

Сигурна съм,че доста от нас обичат такива ястия.В свят пълен с голям избор на храна понякога,някои вкусни и типично български ястия остават на заден план.Рядко приготвям риба вкъщи,защото след това трудно изчезва миризмата,но понякога си заслужава.

Днес ще ви споделя вчерашният си обяд:



Необходими продукти:

За 2 порции

За рибата:
1/2 кг риба "Хек"-моята беше замръзена
брашно и сол за овалване

За картофената салата:
Около 1/2 кг картофи
2 големи стръкчета пресен лук
3-4 стръка магданоз
 За овкусяване:
Сол,оцет,олио,чесън на прах и бял пипер



След като се отпусне рибата я измивам и подсушавам добре.Нарязвам на средно дебели шайби и овалвам в брашно смесено със сол.Оставям за дестина минути и овалвам още веднъж,като потупвам леко,за да изпада излишното брашно.В загрято олио бържа от всички страни до приятен,златист цвят.


Картофите почиствам и слагам да се варят.Варя около 15 мин.след завирането на водата или до готовност.Охляждам и нарязвам на по-ситни и тънки парченца,а не както обичайните големи кубчета.Овкусявам и сервирам с рибката и задължително зелена салата.

Да ви е сладко ! 

Ако искате да следите повече интересни рецепти,може да се присъедините към кулинарната ни Facebook група :






Коментари

Популярни публикации от този блог

Панчета с картофи на фурна

Сиропиран какаов сладкиш

Пълнени чушки с булгур