Панирана риба "Хек" с картофена салата
Сигурна съм,че доста от нас обичат такива ястия.В свят пълен с голям избор на храна понякога,някои вкусни и типично български ястия остават на заден план.Рядко приготвям риба вкъщи,защото след това трудно изчезва миризмата,но понякога си заслужава.
Днес ще ви споделя вчерашният си обяд:
Необходими продукти:
За 2 порции
За рибата:
1/2 кг риба "Хек"-моята беше замръзена
брашно и сол за овалване
За картофената салата:
Около 1/2 кг картофи
2 големи стръкчета пресен лук
3-4 стръка магданоз
За овкусяване:
Сол,оцет,олио,чесън на прах и бял пипер
След като се отпусне рибата я измивам и подсушавам добре.Нарязвам на средно дебели шайби и овалвам в брашно смесено със сол.Оставям за дестина минути и овалвам още веднъж,като потупвам леко,за да изпада излишното брашно.В загрято олио бържа от всички страни до приятен,златист цвят.
Картофите почиствам и слагам да се варят.Варя около 15 мин.след завирането на водата или до готовност.Охляждам и нарязвам на по-ситни и тънки парченца,а не както обичайните големи кубчета.Овкусявам и сервирам с рибката и задължително зелена салата.
Да ви е сладко !
Ако искате да следите повече интересни рецепти,може да се присъедините към кулинарната ни Facebook група :
Коментари
Публикуване на коментар