Ябълков сладкиш

Този сладкиш мога да кажа,че е най-бързият,най-лесният и много вкусен сладкиш,който ме спечели и го правя вече доста често .. Той се прави изцяло от сухи съставки,единствените течни са разтопеното масло и сока,който пускат ябълките ..


Необходими продукти:
5-6 по-големи ябълки
2с.л ситно смлени орехови ядки
2ч.л канела 
Ванилова захар
1ч.ч брашно
1ч.ч захар
1ч.ч грис
Бакпулвер
150 гр разтопено качествено масло
Аз ползвам понякога и такова за сладкиши ..

Начин на приготвяне:


Почистваме и настъргваме ябълките ..
Омесваме ги с канелата,ваниловата захар и ореховите ядки .. 


Всички сухи съставки се смесват и се пресяват с изключение на ваниловата захар,която слагаме в ябълките ..


Разделяме мислено сухите съставки на 3 части,а ябълките на 2 .. 


Редуваме една част суха смес,една част ябълки,като отгоре завършваме със сухата част .. 


Правим няколко дупчуци с нож,за да проникне разтопеното масло.


И заливаме с маслото .. След това в загрята фурна на 170-180°С печем до златиста коричка .. 

Пожелание поръсваме с пудра захар и канела ..


Да ви е сладко !! ❤



Коментари

Популярни публикации от този блог

Панчета с картофи на фурна

Сиропиран какаов сладкиш

Пълнени чушки с булгур