Свинско с критараки
Това ястие приготвям почти винаги,когато предният ден съм пекла месо във фурната в по-голямо количество и ми е останало .. Колкото и да е крехко приготвено на другия ден си се стяга,а и защо пък, да не си направим отново нещо вкусничко .. Критараки с печено месо става уникално вкусно,защото месото вече си е овкусено има своя вкус,а и самата комбинация е доста добра .. Критараки е гръцка паста наподобяваща ориз,но няма нищо общо с него.Вкусът е като паста,но приготвено по-този начин става много по-вкусно от какъвто и да е вид паста .. Съществуват 3 разновидности по-големина ситна,средна и едра .. Аз ползвам средна .. Също искам да споделя,че е изключително лесно лесно за приготвяне .. Препоръчвам да опитате ..
Необходими продукти:
Свинско месо около 500 гр (предварително изпечено или сварено,за да можете да си го накъсате,може и едри парчета,но така се получава доста по-добре)
1 средна глава лук
2-3 с.л доматена паста
1 ч.ч критараки
4ч и 1/2 вода
Подправки по избор:сол,черен пипер,чесън на прах,риган,пресен магданоз
Иначе месото ми е овкусено с изброенито плюс червен пипер,девесил,къри и малко индийско орехче..
Начин на приготвяне:
Накъсвам месото в тавичка,нарязвам лукът,добавам малко мазнина,доматената паста и подправките.Запичам за 10 мин,след това добавям критаракито и запичам за още 10 мин.След това добавям водата и пресният магданоз и готвя докато водичката се изпари .. Готовото критараки поръсвам с пресен магданоз ..
Необходими продукти:
Свинско месо около 500 гр (предварително изпечено или сварено,за да можете да си го накъсате,може и едри парчета,но така се получава доста по-добре)
1 средна глава лук
2-3 с.л доматена паста
1 ч.ч критараки
4ч и 1/2 вода
Подправки по избор:сол,черен пипер,чесън на прах,риган,пресен магданоз
Иначе месото ми е овкусено с изброенито плюс червен пипер,девесил,къри и малко индийско орехче..
Начин на приготвяне:
Накъсвам месото в тавичка,нарязвам лукът,добавам малко мазнина,доматената паста и подправките.Запичам за 10 мин,след това добавям критаракито и запичам за още 10 мин.След това добавям водата и пресният магданоз и готвя докато водичката се изпари .. Готовото критараки поръсвам с пресен магданоз ..
Тази вкусотия трябва да се опита !!
Да ви е сладко !!



Коментари
Публикуване на коментар