Пилешки гърди на тиган
Уникално вкусни пилешки,мариновани гърди .. От доста време им се каня,ето че дойде и техният ред!!
За целта ще са ви необходими:
Около 500 гр пилешки гърди(пеперуди)
Подправки за маринатата: сол,черен и червен пипер,къри,чесън на прах,зехтин и девесил.
Месото подготвям още от предната вечер като го измивам,отцеждам и нарязвам на флейчици .. След това поръсвам по-малко от всички изброени подправки,включително и зехтин .. Ако имате някоя по-любима подправка можете да замените или да наблегнете на нея .. Овкусявам добре и оставям в хладилника за една нощ.
На следващият ден в загрят тиган с малко мазнина пържа до зачервяване като обръщам периодично,за да се изпържат равномерно и отвътре да останат крехки филенцата .. В тигана мазнината изглежда доста повече от това,което съм сложила,защото вече месцето си е пуснало водата,която съдържа ..
Готовите пилешки филенца,хапнахме с голямо удоволствие,защото наистина бяха изключително вкъсни .. Със зелена салатка просто нищо друго не ви е нужно .. Насладете се на уникалният вкус !!
Да ви е сладко !!
Ако харесвате рецептите ми и желате да ви радвам с още такива .. Незабравяйте да споделяте рецептите,за да стигнат до повече хора, на които ще им бъдат полезни!!
Коментари
Публикуване на коментар