Лимонено пиле в лучено-сметанов сос

Сигурна съм,че това ястие ще се хареса на много от вас,за това реших да го споделя.По принцип на блога качвам най-вкусните и сполучливи рецепти,за които съм сигурна,че няма да останете разочаровани.Не споделям нещо само,защото трябва да споделя,а,за да ви бъда полезна с вкусни идейки.

Рецептата за това пиле е една от тях.


Необходими продукти:

•2-3 пилешки бутчета/може да използвате и бялото месо на пилето
•3 големи глави кромид лук
•мазнина-олио/или масло,зехтин
•1 кубче пилешки бульон
•сока и кората на един лимон
•3 скилидки чесън
• 1ч.л мед
•1с.л къри сос/или горчица
•подправки:сол на вкус,черен пипер,пушен,червен пипер,джинджифил,кориандър и риган(по 1 щипка от всички подправки)
•около 500-600мл вода
•1ч.л пълна брашно
•250гр готварска сметана


Начин на приготвяне:

Нарязвам бутчетата на порцийки,измивам ги добре и ги подсушавам с кухненска хартия.В загрято олио ги запържвам добре от всички страни.Изваждам ги и в същата мазнина слагам ситно нарязаният лук да се запържи.През това време в блендера слагам малко зехтин,чесъна,сока и кората на лимона,меда,всички изброени подправки,къри соса/горчицата/,брашното и смилам добре.Тази смес я слагам към лука и наливам водичка.Когато заври слагам бутчетата,водата трябва да ги покрива,но не напълно.Намалям котлона и оставям да се готвят.Към края на готвенето,когато путчетата са сварени наливам сметаната и готвя още 10-15 минути.


Пилето гарнирах с интегрални фусили.

Да ви е сладко ! 

Ако искате да следите повече интересни рецепти,може да се присъедините към кулинарната ни Facebook група :

Коментари

Популярни публикации от този блог

Панчета с картофи на фурна

Сиропиран какаов сладкиш

Пълнени чушки с булгур