Сиропиран какаов сладкиш

Здравейте,приятели !
Много обичам сиропирани сладкиши и напоследък ми се хапват точно такива.Сочни,пухкави и не толкова трудоемки.Един от тях е имено този сладкиш,който ще ви споделя днес.На блога качвам предимно най-вкусните и сполучливи рецепти,за това и този сладкиш влиза в тази графа.А за любителите на шоколада,препоръчвам с две ръце.

Сиропиран какаов сладкиш/или Мокър кекс,както и да го наречете,вкусът е завладяваш.Хапвате и ви се иска още и още.



Рецептата взех от YouTube :

Необходими продукти

За кексовата смес:
4 бр.яйца
1ч.ч захар
ванилия
3с.л какао
1ч.ч прясно мляко
1ч.ч олио
бакпулвер
1ч.ч.брашно

За соса:
1ч.ч прясно мляко
1/2 к.ч олио
3с.л какао
1,5 ч.ч захар
60-70гр.шоколад (аз използвах 100гр.)



Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.Прибавят се какаото,прясното мляко и олиото.Бъркаме,докато се смесят съставките и добавяме брашното с бакпулвера.Готовата смес изсипваме в намазнена йенска или каквато имате тавичка(20/30см).Печем в загрята фурна на 160-70° за около 30-35 минути или до суха клечка.

Сиропа приготвяме,като смесим млякото с останалите съставки и загрееме на котлона,докато се посгъсти.Свалям от котлона и добавяме парченцата шоколад,бъркаме,докато се разтопи.




Готовият сладкиш нарязваме на ромбове или квадрати и заливаме с топлият сироп.След като изстине сладкиша е готов за консумация.


Да ви е сладко ! 




Ако искате да следите повече интересни рецепти,може да се присъедините към кулинарната ни Facebook група :


Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Панчета с картофи на фурна

Пълнени чушки с булгур