ТЕЛЕШКИ ВИНЕН КЕБАП С ШАРЕН ОРИЗ
ТЕЛЕШКИ ВИНЕН КЕБАП С ШАРЕН ОРИЗ
Необходими продукти:
⭐600-700 гр телешки врат
⭐2 малки или една по-голяма глава кромид
⭐1-2 скилидки чесън или на прах
⭐50 мл червено вино
⭐250 мл доматена салца
⭐сол на вкус
⭐черен и червен пипер
⭐мащерка
⭐дафинов лист
⭐зехтин
За гарнитура:
125 гр бял/черен дългозърнест ориз
Още:прясно мляко за накисване на телешкото
Начин на приготвяне:
Телешкото месце,за да бъде крехко го накисвам за едно денонощие(най-добре)в прясно мляко.Нарязавам месчето на малки късчета и го слагам в тенджера да се готви.Разбира се пуска течност,след като се изпари добавям малко зехтин и ситно нарязаният лук,запържвам и гася с малко вино.След като се изпари алкохола,овкусявам и добавям салцата да се готвят за десетина минути.Наливам малко водичка и оставям да къкри на бавен огън до готовност.Дафиновият лист слагам или накрая около 10 минути преди да отстраня от котлона или по-рано,но го изваждам след това.
Ориза сварих във вряща подсолена вода,след това му добавих масълце,чесън на прах и черен пипер за вкус.
Приятен ден от мен ! 🙂🙂🙂
Коментари
Публикуване на коментар