ТЕЛЕШКИ ВИНЕН КЕБАП С ШАРЕН ОРИЗ




ТЕЛЕШКИ ВИНЕН КЕБАП С ШАРЕН ОРИЗ


Необходими продукти:


⭐600-700 гр телешки врат

⭐2 малки или една по-голяма глава кромид

⭐1-2 скилидки чесън или на прах

⭐50 мл червено вино

⭐250 мл доматена салца

⭐сол на вкус

⭐черен и червен пипер

⭐мащерка

⭐дафинов лист

⭐зехтин 


За гарнитура:

125 гр бял/черен дългозърнест ориз


Още:прясно мляко за накисване на телешкото


Начин на приготвяне:


Телешкото месце,за да бъде крехко го накисвам за едно денонощие(най-добре)в прясно мляко.Нарязавам месчето на малки късчета и го слагам в тенджера да се готви.Разбира се пуска течност,след като се изпари добавям малко зехтин и ситно нарязаният лук,запържвам и гася с малко вино.След като се изпари алкохола,овкусявам и добавям салцата да се готвят за десетина минути.Наливам малко водичка и оставям да къкри на бавен огън до готовност.Дафиновият лист слагам или накрая около 10 минути преди да отстраня от котлона или по-рано,но го изваждам след това.


Ориза сварих във вряща подсолена вода,след това му добавих масълце,чесън на прах и черен пипер за вкус.


Приятен ден от мен ! 🙂🙂🙂

Коментари

Популярни публикации от този блог

Панчета с картофи на фурна

Сиропиран какаов сладкиш

Пълнени чушки с булгур